O nama
 

APS je osnovan 2004 kao član i serviser. Tokom našeg 19-godišnjeg poslovanja uspjeli smo da preuzmemo vodeću poziciju u 15 zemalja. Mi prvenstveno poslujemo na tržištima centralne i jugoistočne Evrope. Jezgro našeg poslovanja se bazira na tri stuba – upravljanja sredstvima, nekretnine i naplata potraživanja.

Mi pružamo kompletan asortiman portfolio operacija od servisiranja i upravljanja za treća lica, menadžment NPL portflija za institucionalne investitore kao i kupovinu čitavih NPL portfolija. Trenutno upravljamo sa 100 NPL-a ukupne nominalne vrijednosti od preko 11 milijardi €.

Naša kompanija ovaj uspjeh ne bi ostvarila bez poštovanja najviših etičkih standarda. Ova vrijednost je bila esencijalni i sastavni dio naše korporativne strategije od samog početka. Jednako važna vrijednost za nas je kontinuitet. Dugoročna saradnja sa nacionalnim institucijama i nadnacionalnim regulatornim tijelima i bankama je ono što APS čini pouzdanim i stabilnim partnerom. Presudan dio sage o APS-u su takođe i ljudi koji rade za nas – oni su know-how baza koja je osnov APS grupe.

Istorijat